Endelig «ukens spill» av Håkon Kippe, han utfordrer Petter Aulid Eide til neste ukes innlegg

KIPPE 1

KIPPE2

Nord åpnet 1kl som kunne være på 2-kort. Jeg valgte i øst noe tvilsomt å melde inn 1NT, som ble løftet til 3. Utspill ruter 4. Jeg ser 5 kløverstikk, kan sette opp ett til i ruter, og spar ess. Det blir bare 8. Det kan kanskje gå an å sette opp et 9. i spar, men da kommer motparten garantert til å ta minst 4 hjerterstikk + ruter ess (og sparstikket). Så da var det bare en ting igjen å prøve: Hjerter fra bordet i stikk 2. Jeg tenkte at hvis motparten tror at jeg prøver å etablere hjerterstikk så kan det være at de spiller god sparstikket for meg. Aktuelt valgte nord å legge liten fra AK85 i stikk 2, og siden hjerteren satt 4-4 stod kontrakten nå. Mulig nord burde stukket, men det kan jo være galt det også, f.eks. hvis jeg har QT9xx. Uansett, alltid moro når en svindelvariant lykkes! 🙂

 

Til neste uke utfordrer jeg Petter Aulid Eide.

Mvh. Håkon Kippe