Ukens spill av Christian Bakke, han utfordrer Lars Arthur Johansen til neste «ukens spill»

Et morsomt spill fra EM – av Christian Bakke

Dette er ikke et instruktivt spill eller en flott spilleføring, men jeg syntes det var litt morsomt, så jeg valgte å skrive om det. Spillet er fra EM par i Tromsø 2015.

Bakke

Meldingene gikk som følger:

Bakke 2

Jeg og makker var ikke helt på nett om betydningen av 2NT, da han vanligvis ville doblet først med en så sterk hånd, men 3 ruter var uansett en grei kontrakt, da det ikke var helt rett frem å spille hjem 3NT. Motstanderne våre syntes meldingsforløpet vårt var så rart, at en turneringsleder kom til bordet vårt noen runder senere, for å spørre om vi hadde noen spesialavtaler på at 2 kløver kunne være så sterk. Syd, som satt på min side av skjermen, tenkte lenge før han passet 3 ruter, og spurte om både 3 ruter var naturlig og om 2NT hadde lovet noe ruter, så det ante meg at han satt imot med litt ruter.

Nord spilte ut hjerterdame, som jeg stakk med kongen på hånden. Så spilte jeg en kløver, og nord tenkte en del før han stakk med esset. Så kom sparkonge i skift til esset i bordet.

Nå tok jeg for hjerter ess, etterfulgt av kløver konge, og så at syd hadde lagt høy-lav i kløver for å vise odde antall, slik at den fargen sannsynligvis satt 3-3. Da tok jeg enda en kløverhonnør og kastet en spar på hånden.

Så fortsatte jeg med nok en kløver. Hvis syd ikke trumfer, kaster jeg bare den siste sparen min. Aktuelt valgte han å trumfe med ruter 9, som jeg trumfet over med 10en, og nord kastet en spar.

Bakke 3

I posisjonen over, fridde jeg meg med spar 10, som nord stakk med damen, og syd kastet hjerteren sin.

Nord fortsatte med hjerter knekt, som jeg stjal i bordet, syd måtte undertrumfe. Spar til stjeling hos syd, og overstjeling med ruter 6 hos meg. Ny ruter til esset, og nok en spar, og jeg satt med Q8 bak J7 i ruter og fikk de to siste for totalt 11 stikk og 67,79 % score.

Syd, som fikk utdelt J97543 i trumf, endte dermed opp med å få 0 stikk! 🙂

Videre utfordrer jeg Lars Arthur Johansen til neste ukes spill!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *