«Ukens spill» av Harald Berre Skjæran

Et spill fra gamle dager; jeg og min nylig avdøde juniormakker deltok i ei parturnering i Tärnaby i Sverige.

Jeg hadde følgende blader:

harald-1

Makker åpna i en 14-16 grand. Jeg valgte med ungdommelig overmot å vise begge minor – som samtidig var sleminvitt. Makker spurte etter ess og plasserte meg i 6 ruter.

Utspillet var hjerter konge, og makker la ned følgende «stål»!

harald-2

Vi var selvsagt eneste par i nærheten av slem. Selve spillet tok ca 7 sekunder. Jeg stakk med hjerter ess, spilte spar til knekten fulgt av ess og konge med hjerteravkast. Spar dame falt fra venstre tredje gang.

Deretter kløver konge og kløver til knekten, som gikk fint! Liten kløver til stjeling ble så fulgt opp med trumf ess og en hjerter til lav stjeling – hjerter dame falt nå fra venstre.

Jeg innkasserte så trumf konge, og fra høyre kom det nå en spar! Damen til venstre hadde utstyrt seg med knekten femte i trumf. Med tre kort tilbake hadde jeg ruter DT og kløver K. Jeg spilte kløver konge; den svenske damen til venstre var tvunget til å trumfe, og måtte så avslutte med trumf fra Jx opp i min saks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *