«UKENS SPILL» av Kristoffer Hegge, han utfordrer Håkon Kippe til neste ukes spill

Dette spillet er hentet fra 2009 da jeg vant mitt første kretsmesterskap sammen med Tor Eivind Grude. Vi var aldri i tet i turneringen, men i siste runde satte vi støtet inn.

Det er spesielt ett spill jeg husker godt fra KM, og det kom i aller siste spill:

Hegge 2

Makker satt Nord og var giver, vi meldte i fred:

HEGGE 1

Jeg tror meldingsforløpet gikk slik. Jeg fikk det drepende utspill av kløver dame!

Jeg stakk i bordet, og kom ikke lengre enn 11 stikk da jeg gjorde en opptelling. Uten kløver ut ville jeg tatt 12 enkle om hjerterfargen oppfører seg. Kløver ut dreper inntaket til bordet for å hente 2 sparstikk.

Dermed begynte jeg å tenke på hvordan jeg kunne redde til corner. Jeg tenkte at hvis jeg skal få poeng her er jeg avhengig at også andre går bet i slem, selv uten kløver ut. Derfor måtte jeg ha hjerteren 4-2 med knekten fjerde kapp for å tjene igjen det stikket jeg allerede har tapt.

Derfor hjerter 10 rundt, den stod.

For å hente både kløverstikket og sparstikket må jeg spille sparhonnør fra bordet, slik at jeg er inne på riktig hånd (spar til dama vil bli lasjert, og da får jeg ikke hentet kløverstikket).

Spar Konge fra bordet gikk til liten, dama og esset. Mer spar. Jeg fikk inntrykk av at motspilleren til venstre ikke hadde sett posisjonen, og at det kanskje var mulig han hadde spilt opp mer spar selv med tieren. Jeg gikk all in og la spar 9, den stod. Deretter forlangte jeg mine 12 stikk da hjerteren satt 4-2 med knekten i kapp og 4 svarte stikk var sikret.

Hjemgang ga nok pluss til å sikre seieren og første KM tittel og parfinale. Jeg ville nok spilt akkurat likt i dag bortsett fra at jeg hadde lagt meg på 11 stikk da ny spar ble spilt, men på den tiden hente det stadig at lykken var bedre en forstanden.

Utfordrer neste uke Håkon Kippe. Han tror jeg skal ha en bøtte av spill som tåler å komme på trykk, enten det er teknisk bra eller bare underholdende.

mvh

Kristoffer